Κορωνοϊός εναντίον γαμήλιας δεξίωσης: η επόμενη μέρα…

Η γαμήλια δεξίωση ανήκει σε μία μεγάλη κατηγορία της επιχειρηματικότητας στην οποία πάρα πολλές υπηρεσίες προσφέρουν έργο.

Καλούμαστε, λοιπόν, όλες οι πλευρές να ανταποκριθούμε στην πρόκληση που ζούμε. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την απαραίτητη ενέργεια και λύσεις, ώστε τα πράγματα να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα.

Παρόν

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει, να προβλέψει και να περιγράψει την εποχή που όλα αυτά που ζούμε σαν ανθρωπότητα αυτές τις εβδομάδες θα είναι παρελθόν. Πότε θα αρχίζει η όποια κανονικότητα (;). Ζούμε όμως στο τώρα και έχουμε ζευγάρια με αυξημένο δείκτη άγχους τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με πολλές προσκλήσεις. Καλούνται να διαχειριστούν μετάθεση ημερομηνιών, συντονισμό συνεργατών κι ένα «φως» στο τούνελ της γαμήλιας δεξίωσής τους.

Πολλά τα ερωτηματικά.  Πολλοί και οι άγνωστοι παράγοντες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα οικονομικό κόστος αλλά και ψυχολογικό.

Αυτό το οικονομικό κόστος είναι μια σημαντική παράμετρος που αφορά όλες τις πλευρές. Από την μια μεριά οι οικογένειες και από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις δεν είναι κάποιοι απρόσωποι δείκτες. Είναι ζωντανοί οργανισμοί που φυσικά έχουν το κέρδος στην ατζέντα τους -όπως κάθε υγιής επιχείρηση θα έπρεπε να έχει.  Έχουν όμως προγραμματισμό, υποχρεώσεις και ανθρώπους που ζούνε από αυτήν.

Στόχος

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβει η κάθε πλευρά τη θέση της και τα δεδομένα και μέσα από μια ειλικρινή συνεννόηση να βρούνε την καλύτερη λύση.

Όλα μπορούν να λυθούν με σωστή προσέγγιση και κατανόηση. Ακόμα κι ένα «δυνατό» συμφωνητικό που «υποχρεώνει» το ζευγάρι να πληρώσει όλο το κόστος λόγω ακύρωσης, θα πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα.  Καλό θα ήταν να ξεκινήσει μια ειλικρινής διαπραγμάτευση κι ένα νέο προσαρμοσμένο συμφωνητικό που θα περιγράφει τα καινούργια δεδομένα από την αρχή.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να προσαρμοστούν, ενδεχομένως να χρειαστεί να επιλέξουν κάποιον άλλον επαγγελματία σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας στην καινούργια ημερομηνία. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα επιπλέον κόστος γι’ αυτούς. Το σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι χρειάζεται κατανόηση απ’ όλες τις πλευρές.

επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα είναι άγνωστο πως θα είναι. Ιδέες προσαρμογής σε ενδεχόμενα καινούργια δεδομένα υπάρχουν πολλές.

Αυτές έχουν να κάνουν με τους κανόνες υγιεινής και την εφαρμογή τους σε κάθε περίπτωση, τις αποστάσεις ασφαλείας, τον τρόπο διασκέδασης και το χωροταξικό.

Υπάρχουν όμως και οι μικρολεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα εδραιώσουν καινούργια επίπεδα και δεδομένα στη διασκέδαση και τη διαδικασία της.

Η οργάνωση ενός γάμου είναι μια μεγάλη βιομηχανία η οποία δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα με άγνωστες συνέπειες ακόμα. Εμείς που ασχολούμαστε με το κομμάτι της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης που από πολλά ζευγάρια θεωρείται το πιο σημαντικό, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ιδέες και προσαρμογές ανά περίπτωση, για να κάνουμε την ημέρα εκείνη να λάμψει ακόμα πιο πολύ. μέσα σε αυτήν την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Δεν είναι εγωιστικό να χαιρόμαστε ούτε το να διασκεδάζουμε. Θα το κάνουμε, όμως, χωρίς να προκαλούμε και με γνώμονα πάντα το τι συμβαίνει γύρω μας, γιατί γίνεται και μπορούμε!

 

Είμαι ο Νίκος Σειτανίδης και βοηθάω ζευγάρια να σχεδιάσουν τη διασκέδαση που τους ταιριάζει.

Κορωνοϊός εναντίον γαμήλιας δεξίωσης: 2